Sporen bij het meer

Voordat Marcel het pad oprijdt, kijkt hij nog één keer goed in zijn achteruitkijkspiegel om er zeker van te zijn dat hij alleen op de weg is. Het pad naar de bossen is verstopt. Velen weten waarschijnlijk niet eens dat het bestaat. Hij dimt zijn autolichten en rijdt dieper de wildernis in, totdat hij niet verder kan met zijn auto.

Marcel zet de motor af. Hij komt hier al jaren en kent de omgeving als geen ander. Ondanks dat hij weet dat er niemand anders hier kan zijn, kijkt hij toch even rond voordat hij uitstapt. Uit de achterbak haalt hij de grote outdoor sporttas en sleept deze naar het meer. Hij voelt de tas zwaarder worden. Aan het meer bevindt zich een kleine houten steiger. Marcel loopt over de steiger tot het eind en aan de rand zet hij de tas voor zijn voeten neer. Hij kijkt over het meer heen.


Rode, oranje en bruine kleuren met groene tinten sieren de randen van het meer. Het is herfst. Het meer heeft de vorm van een hart en is omringd door prachtige volle bomen. De bladeren zijn nog niet gevallen. Het doet hem denken aan Sarah, zijn dochter. Haar hartvormig gezicht met vuurrode krullen en groene ogen. Hij herinnert zich haar lach. Soms leek het net alsof het meer opleefde wanneer Sarah er omheen rende. Hij en zijn vrouw zagen dan rimpels vormen op het water en de bladeren waaiden mee in de richting waar Sarah huppelde.


Precies een jaar geleden, na weken wachten in angst en onzekerheid, kregen Marcel en zijn vrouw te horen dat er een lichaam van een jonge vrouw was gevonden. Ze moesten naar het forensische mortuarium gaan om het slachtoffer te identificeren. Het was hun Sarah, ze was 19 jaar. De politie had haar lijk in deze bossen gevonden. Na zes maanden werd de verdachte vrijgesproken vanwege ondeugdelijk bewijs.

Vandaag beweegt het meer niet. De bomen gaan niet mee met de wind. Alsof ze wachten om te nemen wat Marcel komt geven. Hij bukt en duwt de grote tas over de rand van de steiger. Hij ziet het water rimpelen en wanneer hij wegloopt, hoort hij de bladeren ritselen.