Lavendel

Lavendel is een subtiele kleur die je intuïtie versterkt en je leiderschapskwaliteiten met betrekking tot je ZIJN activeert. Met jouw ZIJN bedoel ik de drie eenheden waaruit jij bestaat: lichaam, geest en ziel. Deze kleur vraagt ​​niet om leiderschap naar buiten toe, maar naar binnen. Neem de leiding over jezelf.

Vaak verwaarlozen we ons lichaam, geest en ziel en daar zijn 1001 hele goede redenen voor. Onder meer onze dierbaren (ouders, partners, kinderen etc.) komen altijd op de eerste plaats, financiële stress, problemen op het werk, geen rust en ruimte om even stil te staan.

Wat we vergeten is dat de balans tussen deze drie eenheden ons op de been houdt. Ons ZIJN kan veel hebben. Zolang we bestaan ​​hebben we veel obstakels, tragedies en trauma’s overwonnen.

Je hebt de tijd genomen om deze Kleurenbrief te openen en te lezen. Neem nu 5 minuten de tijd om na te denken over alles wat je hebt meegemaakt … En je bent hier nog steeds. Sterker.

 

"In the palette of life, lavender paints a picture of tranquility"

 

Al die redenen waarom je jezelf altijd opzij schuift, vallen en staan met jou. Je ZIJN kan veel verdragen, maar er komt een tijd dat je uitgedoofd bent.
En dan … Ik wil dat je je vijf minuten lang voorstelt wat er om je heen gebeurt als je gedwongen wordt plat te liggen. Voor jezelf zorgen en jezelf op de eerste plaats zetten, wordt meestal gezien als egoïstisch, met name bij vrouwen. En vooral vrouwen zijn hard voor elkaar en zichzelf. Laten we proberen om om te denken. Je hebt net stilgestaan bij wat er allemaal mis zal gaan als jij wegvalt. Ik denk dat het best wel een beetje egoïstisch is wanneer je geen tijd aan jezelf besteedt, wetende wat de gevolgen kunnen zijn voor je omgeving als je wordt gemist. Dus aandacht voor jezelf is indirect ook zorg voor je naasten.

Maar nu komt het. Wat we doen is doorgaan totdat ons lichaam en onze geest een signaal geven dat we uitgeput zijn. Dan plannen we spontaan een midweek, een dagje sauna, een boswandeling, een etentje met vrienden en sommigen van ons zijn zo eigenwijs dat we doorkruipen tot de grote vakantie. Ik vergelijk het altijd met een dag waarop je sterk begint en op een moment van instorten een energiedrankje neemt om er weer bovenop te komen. Dag na dag totdat je lichaam niet meer kan en je geest een whiplash ervaart. Ik weet waar ik het over heb, deze dame heeft aardig wat Redbulls op om de dagen door te komen. Is het je trouwens opgevallen dat ik het niet één keer over onze ziel heb gehad? Hij hangt ergens tussen wal en schip en schudt zijn hoofd.

Zelfzorg onderdeel maken van je dagelijks leven lijkt idealistisch en vooral onpraktisch, maar dit komt omdat voor jezelf zorgen geromantiseerd wordt. Je ziet het overal op sociale media. Vrouwen die alle tijd nemen om rituelen voor te bereiden, zich vervolgens urenlang onderdompelen en daarna ook uitgebreid aandacht besteden aan de nazorg. Heel leuk en van harte gegund als je hier tijd en ruimte voor hebt.

Mijn hart gaat uit naar de vrouw die 24/7 haar handen vol heeft als allrounder voor haar gezin, werkt en ook verantwoordelijkheden heeft richting familie en vrienden buiten haar gezin. Ze hebben niet eens de tijd om rustig een kopje thee of koffie te drinken, laat staan een boek te lezen.

Daarom is het belangrijk om de kleuren in je omgeving hun werk te laten doen, zodat jij ongestoord verder kunt.

Hieronder geef ik drie praktische tips hoe je jezelf kunt omringen met de kracht van Lavendel, zodat je lichaam, geest en ziel verbonden blijven.

Kaarsen
Steek een lavendelgeurkaars aan in je woonkamer en/of werkplek. Als je niet tegen de geur kunt, kun je ook gewoon een gekleurde kaars gebruiken. Een witte kaars of theelichtje op een lavendelkleurig plaat of bord werkt ook. De vlam verspreidt de energie van deze kleur in elke hoek van jouw huis, zodat je bij binnenkomst heerlijk kunt ontspannen. 


Stenen
Je kunt altijd een klein steentje bij je dragen. In je broek/jas zak, portemonnee, tas, aan een ketting, ring of armband. Krachtige lavendelstenen zijn: Amethist en Lavendelkwarts. Een steen is een duurzame zelfzorgoptie. Het is een eenmalige investering en gaat een leven lang mee.


Nu kan het zijn dat je niet gelooft in kaarsen- en stenenmagie. Dan heb ik een derde tip: kleding.

Kleding doet niet alleen iets met jou, maar geeft ook een indruk van jou aan anderen. Het bewust dragen van bepaalde kleuren kleding stimuleert verandering in gedrag. Komende week dus lavendel: sjaal, sokken, ondergoed, blouse, vest. Patronen zijn ook goed. Zolang er maar lavendel op je lichaam zit.

 

 

De bedoeling van de kleur Lavendel is dat je jezelf niet voorbij loopt, maar bewust leeft. Dat je jezelf niet vergeet midden in de drukte. Dat je bewust bent van je ZIJN en dat je ruim van tevoren signaleert wat je nodig hebt om te BLIJVEN.

Wil je verder de verdieping in met kleuren?
Bekijk de kleurensessies of kijk wat de Colour Reading voor jou kan betekenen.