Abrikoos

De kleuren geel en oranje hebben elk hun eigen betekenis, maar in combinatie hebben ze één doel: ons vreugde brengen.

Geel-oranje herinnert ons eraan dat er licht is aan het einde van de tunnel. Deze kleurencombinatie vraagt ​​ons om moed te houden en de levenslessen met hernieuwd enthousiasme in ons op te nemen. Als we over de slechte dingen heen willen komen en ons niet het slachtoffer willen voelen, dan moeten we het positieve eruit halen en de rest loslaten. Dit kan pijnlijk zijn en vaak onmogelijk lijken.

Het is dan ook niet de bedoeling dat wij binnen een dag alles afsluiten en doorgaan. Geel-oranje stuurt ons de boodschap dat we het waard zijn om voor onszelf te vechten en dat ook wij het verdienen om gelukkig te zijn. Onze vreugde vinden is een proces.

En daar gaan we mee beginnen.

 

 

Denk aan het verleden en kies drie momenten waarop je onvoorwaardelijke vreugde hebt gevoeld. Schrijf deze zo gedetailleerd mogelijk op en voel wat het met je doet nu je eraan terugdenkt.

 

Kies een moment in het heden dat je onvoorwaardelijke vreugde geeft. Schrijf het zo gedetailleerd mogelijk op en leg het op een plek in huis waar je het regelmatig kunt zien en herlezen.

 

Wat zou jou onvoorwaardelijke vreugde geven in de toekomst? Schrijf deze zo gedetailleerd mogelijk op. Welke stappen moet je nu zetten om daar te komen?

"Let the tree of your life blossom into a sweet fruit like apricot."

 

Donkere momenten horen bij het leven en deze momenten slepen ons dieper het dal in waar we denken niet uit te kunnen komen. Met deze schrijfopdrachten wil ik laten zien, hoe klein ook, dat er ook in elke hoek van ons levenspad geluk schuilt en dat we dat moeten vasthouden. We zijn elke dag minstens één gelukkig moment waard.

Hieronder geef ik drie praktische tips hoe je jezelf kunt omringen met de kracht van de combinatie van deze kleuren en zo een handjevol vrolijkheid in huis haalt.

Handdoeken en servetten
Gebruik gele en oranje handdoeken in de keuken, douche en toilet. Plaats gele en oranje servetten op de eettafel of elders in huis waar je ze gebruikt.

Bloemen
Donkere dagen komen eraan, dus een mooi moment om geel-oranje bloemen in huis te halen. Voorbeeld: Goudsbloem, Afrikaantje, Daglelie en Zonnekruid.

Kleding
Kleding doet niet alleen iets met jou, maar geeft ook een indruk van jou aan anderen. Het bewust dragen van bepaalde kleuren kleding stimuleert verandering in gedrag. Komende week dus geel-oranje: jurk, rok, vest, ondergoed, legging, blouse. Patronen zijn ook goed. Zolang er maar een combinatie van geel-oranje op je lichaam zit.

 

 

Soms is het niet gemakkelijk. We hebben allemaal dagen waarop we ons gewoon k** voelen. Het doel van Geel-oranje is dat we ondanks de mindere momenten toch aan iets denken of iets vinden wat ons vreugde geeft. En daarmee een glimlach van de dag.

Wil je verder de verdieping in met kleuren?
Bekijk de kleurensessies of kijk wat de Colour Reading voor jou kan betekenen.