Turkoois

Turkoois staat voor creativiteit op hoog niveau in alle vormen. Deze kleur zegt dat het tijd is om je creatieve vaardigheden onvoorwaardelijk en grenzeloos te ontdekken, ontwikkelen en implementeren.

Kies één handeling uit je dagelijkse activiteiten (op het werk, thuis, met vrienden en/of familie) en geef daar jouw unieke creatieve draai aan. Subtiel. Heeft het een andere uitkomst dan normaal? Wat doet het met je? Merkt je omgeving het? Hoe reageren de mensen om je heen?

De boodschap van Turkoois is om je dagelijkse routine te onderbreken met een creatieve twist. Het doel van de kleur Turkoois is dat jij beseft dat creativiteit een onderdeel is van je leven en geen luxe tijdverdrijf.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kleine veranderingen in je eigen tempo hebben op de langere termijn een groter effect. Je houdt het langer vol en op een gegeven moment wordt die actie een onderdeel van je dag.

Zo houd je controle over jezelf in plaats van dat je de dag op de automatische piloot doormaakt. Probeer een moment op een dag te handelen vanuit je essentie in plaats van vanuit je ego.

“A turquoise given by a loving hand carries with it happiness and good fortune." ~ Judy Hall

Haken, breien, punniken
Een projectje om je creativiteit te stimuleren. Je hoeft geen kussens, dekens en tassen te maken. Kies een patroon, bijvoorbeeld een sterretje, hartje of vogeltje en ga ermee aan de slag. Natuurlijk met turkoois garen. Elke dag een klein beetje. Tijdens het handwerk denk je aan je dag. Hoe is deze opgebouwd? Sta stil bij wat je eraan leuk vindt en wat minder? Hoe zou je dit kunnen veranderen? Bewaar je projectje op een rustpunt in je huis.

Water drinken
Bewust water drinken. Sluit je ogen terwijl je kleine slokjes neemt. We zijn geneigd om snel een glas achterover te slaan en verder te gaan. Voel hoe het water door je heen stroomt.

Kleding
Kleding doet niet alleen iets met jou, maar geeft ook een indruk van jou aan anderen. Het bewust dragen van bepaalde kleuren kleding stimuleert verandering in gedrag. Dus turkoois: sjaal, sokken, ondergoed, blouse, vest. Patronen zijn ook goed. Zolang er maar turkoois op je lichaam zit.

Wil je verder de verdieping in met kleuren?
Bekijk de kleurensessies of kijk wat de Colour Reading voor jou kan betekenen.