Zwart

Een kleur waar ik altijd gemengde gevoelens bij heb en waar ik eigenlijk niet prettig vind om lang bij stil te staan. Dus dat ga ik jullie ook niet vragen. 

Het is een bijzondere kleur omdat het niet door iedereen als kleur wordt gezien, maar meer geassocieerd wordt met gevoelens en emoties. Enerzijds is het een weerspiegeling van onze schaduwkant. Een donkere kant die ieder van ons heeft. Als we niet oppassen, kan dit ons in een neerwaartse (negatieve) spiraal slepen. Onze opvoeding, zelfontwikkeling, normen en waarden kunnen ons hiertegen beschermen. Aan de andere kant staat Zwart voor kracht en terugtrekking. Een toegangspoort tot nieuwe ervaringen en een test van onze vastberadenheid. Veel mensen ervaren de donkere nacht van de ziel om wijsheid te verwerven.

Zwart laat het oude los, zodat we het nieuwe kunnen verwelkomen.

“Black is the color of mystery and exploration.”

 

Van alle kleuren is Zwart het meeste dominante kleur en
ik vind dat er ook niet veel van nodig is om je voordeel hiermee te halen.

Een klein beetje is genoeg om de geschenken van onze schaduwkant te ontdekken.

Zwarte koffie of thee, notitieblokje en pen/potlood.
Misschien een vreemde opdracht, maar ga met mij mee. Wie weet wat we zullen ontdekken over ons donkere diepste wezen. En zo niet, dan is het gewoon leuk om het een keer gedaan te hebben: koffiedik kijken.

Nou, de uitdaging om je hoofd leeg te maken: doe je handen voor je ogen en kijk in het donker; tel tot 17. Zet nu een heerlijk kopje koffie/thee voor jezelf. Leun achterover en drink het rustig op. Houd je geest nog steeds helder.

Als het op is, kijk dan naar de onderkant van je kopje/mok. Welke vormen zie je? Herken jij symbolen? Wat voel je? Schrijf of schets het in je notitieboekje.

Wat je ook kunt doen is losse koffie of thee op een bord strooien, er een keer met je hand overheen gaan en kijken wat je ziet en voelt.

Wil je verder de verdieping in met kleuren?
Bekijk de kleurensessies of kijk wat de Colour Reading voor jou kan betekenen.