Chocolade

Chocolade is een mix van bruin en zwart dat ons met de aarde verbindt, gezonde grenzen schept en persoonlijke rituelen stimuleert.

Grenzen aangeven blijft een uitdaging. Dagelijks net dat beetje over onze grenzen gaan, want wat maakt het ook uit. Toch? Hoeven wij ons niet te verantwoorden of uit te leggen waarom we iets niet willen doen. De ander ook blij. Snel opgelost. Zit eens even stil (dat vraag ik wel vaak, maar het is nodig) en tel het aantal keren dat je net over je grens bent gegaan in de afgelopen week … en dan te bedenken dat we dit bijna ons hele leven waarschijnlijk al doen.

Zijn we dan wel onszelf?

Als we ons ongecontroleerd mee laat sleuren in de dagelijkse stroomversnelling, verliezen we onszelf. Alles moet in een dag worden gepropt, omdat alles ook perse vandaag af moet. Dan kan ik me voorstellen dat we ook geen energie willen steken in het bewaken van onze grenzen, want we weten niet hoe een ander hierop zal reageren en voor je het weet zijn we weer een paar minuten kwijt.

Dit heeft te maken met hoeveel tijd we voor onszelf vrijmaken en hoe vaak we ons daaraan houden. Onze omgeving weet heel goed hoe “belangrijk we onszelf” vinden en meet aan de hand daarvan of ze en hoe vaak ze ons kunnen overvragen. Het is aan ons te zien. Hoe belangrijk zij wij?

Persoonlijke rituelen zijn een tool om de chaotische flow tussendoor te verbreken. Reset momenten. Even weer bij jezelf komen. Onze omgeving laten weten: nu even niet. Opladen en dan kunnen we weer met een frisse blik tegenaan.


“Happiness. Simple as a glass of chocolate or tortuous as the heart. Bitter. Sweet. Alive.”
~ Joanne Harris

Ga in de komende dagen onderstaande drie tips uitvoeren en haal er eentje uit waarmee je structureel aan de slag kunt.

Chocolade melk

Leef je uit! Ga voor de verandering eens alleen voor jezelf in de keuken staan en maak een glas magische chocolade melk voor jezelf klaar.

Schrijven
Verwen jezelf. Koop een vintage bruin boekje. Hierin schrijf je al je dromen en wensen. Alléén die van jou. Dus niet verbonden met je geliefden. Ik weet het, je kunt niet zonder ze. Maar je kunt ook niet zonder jezelf.

Aarde element
Maak tijd in de komende week om je te verdiepen in het element aarde. Wat zijn de eigenschappen?

Het gaat erom dat we onszelf de tijd gunnen om te aarden, zodat onze lichaam en geest de hoognodige rust krijgen.

Wil je verder de verdieping in met kleuren?
Bekijk de kleurensessies of kijk wat de Colour Reading voor jou kan betekenen.